Warzywa zapiekane z serem

Wspaniały dodatek do obiadu lub też proste danie wegetariańskie. Ja użyłam cukinii, papryki i cebuli, ale polecam również dołożyć bakłażana lub pomidorki koktajlowe – będzie pycha! W przepisie proponuję 2 wersje – z serem feta i z serem lazur.

warzywa zapiekane z serem

Warzywa zapiekane z serem

składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona cebulka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • suszona bazylia i oregano
  • ser feta / ser gorgonzola (lub lazur)

przygotowanie:

Papryki kroję w dużą kostkę, cukinię w półplasterki, cebulę w krążki lub na ćwiartki.

Wszystko polewam oliwą, solę i oprószam bazylią i oregano. Wkładam do foremek, układam na wierzch kosteczki sera.

Zapiekam 25 minut w temperaturze 200oC.

warzywa zapiekane z serem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *