Szpinak truskawkowo-miętowy

Szybka kompozycja z ciekawymi składnikami – orzeźwiająca mięta, słodkie truskawki i wytrawny ser pleśniowy.

szpinak z truskawkami

Szpinak z truskawkami, serem pleśniowym i sosem miętowym

składniki:

  • 150g świeżego szpinaku
  • 6-8 truskawek
  • 100g sera pleśniowego

sos:

  • 5-6 posiekanych listków świeżej mięty
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Składniki sosu łączę, mieszam i odstawiam na kilka minut.

Ser kroję w kostkę, truskawki w ćwiartki. Układam wszystko na talerz i polewam sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *