Surówka z kapusty włoskiej z orzechami

Zostało kawałek kapusty po gołąbkach, więc decyzja o surówce była oczywista. Ale! Jak ją przygotować, żeby była smaczna i niecodzienna? Wystarczą jeszcze 2 główne składniki – musztarda i orzechy włoskie. Smacznego!

surówka z kapusty włoskiej z orzechami

Surówka z kapusty włoskiej z orzechami

składniki:

  • ¼ kapusty włoskiej
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 garści orzechów włoskich
  • sól i pieprz

przygotowanie:

Kapustę szatkuję, mieszam z musztardą, sokiem z cytryny, cukrem, olejem, solą, pieprzem i posiekanymi orzechami.

surówka z kapusty włoskiej z orzechami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *