Spaghetti z awokado i pomidorami

Szybki obiad lub lekki lunch – awokado z bazylią, oliwą, czosnkiem i z dodatkiem suszonych pomidorów. Wyśmienity dodatek do makaronu, smacznego!

spaghetti z awokado i suszonymi pomidorami

Spaghetti z awokado i pomidorami

składniki na 2 porcje:

  • 200g spaghetti
  • pół awokado
  • ok. 15 listków bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 suszone pomidory
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

przygotowanie:

Makaron gotuję al dente.

Awokado, bazylię, czosnek, oliwę, sól, pieprz i sok z cytryny miksuję na gładką masę.
Pomidory kroję w drobną kostkę.

Ugotowany makaron mieszam z pastą z awokado i pomidorami.

spaghetti z awokado i suszonymi pomidorami

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 komentarze

  • Angie 26 lipca 2013 at 22:51

    Musiało świetnie smakować; )

    Reply
  • evie 5 sierpnia 2013 at 14:41

    zrobilam. swietne! proste jak zwykle najlepsze.

    Reply

Leave a Comment