Śledzie w sosie miodowo-musztardowym

Najbardziej ekspresowe śledzie z domowym sosem miodowo-musztardowym. Wystarczy wymieszać składniki sosu i zalać śledzie., zamykamy szczelnie i do lodówki. Gotowe! Polecam kupić śledzie w oleju, których już nie trzeba moczyć.

Śledzie w sosie miodowo-musztardowym

składniki:

  • 300g śledzi w oleju (nie wymagają moczenia)
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy (waszej ulubionej)
  • 1-2 łyżki musztardy francuskiej (z gorczycą)
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, świeżo mielony pieprz

przygotowanie:

Śledzie kroję w mniejsze kawałki.

Cebulę kroję w kosteczkę i dodaję do śledzi.

Składniki sosu mieszam dokładnie i zalewam śledzie. Mieszam dokładnie i odstawiam do lodówki.

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 komentarze

  • Śledzie po kaszubsku 12 grudnia 2017 at 14:07

    Wygląda obłędnie i pewnie tak samo smakuje 😀 Pewnie pycha 😀 Czy śledzie w oleju można zastąpić marynowanymi?

    Reply
    • shabbyeat 12 grudnia 2017 at 14:11

      Dzięki!
      Jasne, że można, będą bardziej octowe. Co kto lubi. Ja wolę delikatniejsze.

      Reply

Leave a Comment