Śledzie w sosie miodowo-musztardowym

Najbardziej ekspresowe domowe śledzie w sosie miodowo-musztardowym. Wystarczy wymieszać składniki sosu i zalać śledzie, zamykamy szczelnie i do lodówki. Gotowe! Polecam kupić śledzie w oleju, których już nie trzeba moczyć.

Śledzie w sosie miodowo-musztardowym

składniki:

  • 300g śledzi w oleju (nie wymagają moczenia)
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki musztardy (waszej ulubionej)
  • 1-2 łyżki musztardy francuskiej (z gorczycą)
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, świeżo mielony pieprz

przygotowanie:

Śledzie kroję w mniejsze kawałki.

Cebulę kroję w kosteczkę i dodaję do śledzi.

Składniki sosu mieszam dokładnie i zalewam śledzie. Mieszam dokładnie i odstawiam do lodówki.

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *