Sałatka z paluszkiem surimi

Wiosna na talerzu. Czerwono-zielona sałatka z dużą dawką witamin i krabowym akcentem.

sałatka z paluszkiem surimi

Sałatka z paluszkiem surimi

składniki:

  • 4 paluszki surimi o smaku krabowym
  • garść porwanej sałaty
  • 1/3 zielonego ogórka
  • 4 rzodkiewki
  • pół awokado
  • łyżka siekanego koperku
  • łyżka majonezu/śmietany/jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Awokado obieram ze skóry. Ogórka przekrajam wzdłuż i wyjmuję miąższ.
Wszystkie składniki (paluszki, ogórka, rzodkiewki, awokado) kroję w kostkę. Koperek siekam.

Mieszam wszystkie warzywa i paluszki, dodaję majonez/śmietanę/jogurt, doprawiam solą i pieprzem.

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

No Comments

Leave a Comment