Pierś z kurczaka w migdałach

Dziś pomysł na prosty obiad – pierś z kurczaka w migdałach. Nic trudnego, więc do roboty!

pierś z kurczaka w migdałach

Pierś z kurczaka w migdałach

składniki:

  • ½ piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki płatków migdałów
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • masło klarowane

przygotowanie:

Pierś kroję wzdłuż na 2 cieńsze filety, rozbijam, solę.

Zanurzam kurczaka w rozmąconym jajku, następnie obtaczam w migdałach a na koniec oprószam bułką tartą.

Smażę kurczaka na rozgrzanym maśle klarowanym.

Ja podałam z warzywami zapiekanymi z serem.

pierś z kurczaka w migdałach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweet Captcha