Penne z szynką parmeńską i orzechami

Obiad dla zapracowanych i żyjących w biegu czyli penne z szynką parmeńską, orzechami i czerwoną papryką.penne z szynką parmeńską i orzechami

Penne z szynką parmeńską i orzechami włoskimi

składniki na 2 porcje:

  • 160g makaronu penne
  • 150 g szynki parmeńskiej
  • ½ papryki czerwonej
  • garść orzechów włoskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 100ml śmietanki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Makaron gotuję al dente.

Paprykę kroję w kostkę, podsmażam na oliwie z orzechami i wyciśniętym czosnkiem. Dolewam śmietankę i zagrzewam. Doprawiam solą i pieprzem.

Makaron polewam sosem. Szynkę rwę na kawałki i układam na gotowym makaronie.

penne z szynką parmeńską penne z szynką parmeńską

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *