Pasta z tuńczyka i czarnych oliwek

Śniadanie, przekąska czy kolacja… każda pora jest dobra na dużą dawkę witaminy A, D i witamin grupy B. Witaminy w tuńczyku m.in. zapobiegają problemom układu kostnego, wspomagają produkcję czerwonych krwinek, poprawiają wzrok. Zatem samo zdrowie!

Pasta z tuńczyka i czarnych oliwek

Pasta z tuńczyka i czarnych oliwek

składniki:

  • puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 12 czarnych oliwek
  • ząbek czosnku
  • awokado
  • łyżka siekanej kolendry
  • łyżka musztardy
  • szczypta chili
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 4 kromki pieczywa

przygotowanie:

Oliwki i czosnek siekam na drobno, łączę z tuńczykiem i kolendrą. Musztardę (ja użyłam ostrej rosyjskiej) mieszam z sokiem z cytryny, chili i polewam tym tuńczyka. Mieszam wszystko dokładnie. Awokado kroję w cienkie plastry.

Na każdą kromkę pieczywa układam plastry awokado a na górę pastę z tuńczyka.

Pasta z tuńczyka i czarnych oliwekliwek21

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *