Pasta jajeczna z awokado

Ugotowane jajka i dojrzałe awokado, oto sekret pysznej pasty na kanapki, krakersy lub grzanki. Możecie ją wykorzystać na zbliżające się Święta Wielkanocne, codzienne śniadanie lub jako przekąskę na mecz lub dobry film. W przygotowaniu takiej pasty nie ma nic skomplikowanego, więc i w kawalerskim domu będzie idealna na posiłek. Smacznego!

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny/limonki
  • sól, pieprz

Pasta jajeczna z awokado

przygotowanie:

Obieram jajka i awokado, kroję w kostkę, awokado skrapiam sokiem z cytryny dodaję majonez, sól i szczyptę pieprzu. Wszystko mieszam dokładnie.

Podaję ze świeżym chlebem.

Pasta jajeczna z awokado

ALE JAJA!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *