Owsianka pina colada z bananami i syropem daktylowym

Na okrągło wyciskam świeże soki, ananas jest u mnie regularnie. Dlatego dziś kawałek poświęcam na owsiankę pina colada. Do tego kokos, banan, rodzynki i syrop daktylowy. To już pachnie latem! Uwielbiam!

Owsianka pina colada z bananami i syropem daktylowym

składniki na 2 porcje:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • ok 1,5 szklanki wody
  • ok 1 szklanki mleka kokosowego
  • 5-6 plastrów ananasa świeżego
  • 1 duży banan pokrojony w pastry
  • garść rodzynek
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki syropu daktylowego

przygotowanie:

Płatki owsiane z rodzynkami moczę w wodzie przez noc. Rano gotuję 2-3 minuty. Jeśli nie moczyłam płatków i rodzynek to rano zalewam je wodą i gotuję na małym ogniu 5-6 minut.

Stopniowo dodaję mleczko kokosowe, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.

Dodaję owoce, wiórki, polewam syropem.

Najlepiej jak owsianka może odstać kilka minut.

ZapiszZapisz

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *