Muffiny omletowe

Czy jedliście omleta w formie muffinka? Ja dziś proponuję ciekawą wersję omleta z pomidorem, oliwkami i boczkiem. Pyszne śniadanie z porcją zdrowego soku.

muffiny omletowe

Muffiny omletowe

składniki:

  • 5 jajek
  • 120ml mleka
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • oliwki zielone
  • 4 plastry boczku
  • 4 pomidorki cherry
  • kawałek startego sera cheddar
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • sok 100% Tymbark

muffiny omletowe

przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewam do 190oC.

Do mleka dodaję mąkę i energicznie mieszam, aby nie powstały grudki. Dodaję surowe jajka i rozmącam całość, doprawiam solą i pieprzem.

Oliwki kroję w talarki, pomidorki w ćwiartki a boczek w paseczki. Wszystkie dodatki układam na dnie foremki do muffinów. Zalewam masą jajeczną.

Wierzch posypuję startym serem.

Wstawiam do piekarnika na 20 minut. Ostatnie 3 minuty mocno dopiekam z góry.

Podaję szybkie, smaczne i zdrowe śniadanie z  sokiem marchwiowo-jabłkowym.

muffiny omletowe

2 thoughts on “Muffiny omletowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *