Młode ziemniaczki z oscypkiem

Młode cudowne ziemniaczki w delikatnej skórce, w sam raz na dodatek do obiadu lub na przekąskę. Przepyszne danie zapieczone z tradycyjnym polskim oscypkiem i masłem. Na koniec dużo koperku, mniam!

młode ziemniaczki z oscypkiem

Młode ziemniaczki z oscypkiem

składniki:

  • 0,5 kg młodych ziemniaczków
  • 3 łyżki masła
  • 2 małe oscypki lub pół dużego
  • koperek
  • sól

przygotowanie:

Młode ziemniaki dokładnie szoruję i gotuję ze skórką w osolonej wodzie przez 20 minut.

Gdy lekko ostygną przecinam je na pół. Układam do formy do pieczenia, na to masło i starty lub pokrojony w plasterki oscypek.

Piekę w nagrzanym piekarniku do 2100C przez 15-20 minut, aż wszystko się przyrumieni.

Gotowe danie posypuję świeżym posiekanym koperkiem.

młode ziemniaczki z oscypkiem

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *