Kuskus cytrynowo-ziołowy

Wyjątkowo prosty i szybki dodatek do obiadu. Kuskus wcale nie musi być bez smaku – dodajcie kilka składników a będzie wyśmienity. Przekonajcie się sami!

kuskus cytrynowo-ziołowy

Kuskus cytrynowo-ziołowy

składniki na 2 porcje:

  • 120 g kuskusu
  • ok. 260ml bulionu drobiowego/warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • ½ łyżeczki startej skórki z cytryny
  • tymianek (ok. 2 gałązki tymianku / 1 łyżeczka suszonego)

przygotowanie:

Bulion zagotowuję, dodaję oliwę i sok z cytryny. Zalewam kuskus i odstawiam pod przykryciem na 5-6 minut. Płyn powinien zakryć kuskus ok. 0,5 cm.

Gdy kuskus wchłonie płyn, spulchniam go widelcem, dodaję zioła i skórkę z cytryny.

kuskus cytrynowo-ziołowy

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *