Kasza jaglana z krewetkami po azjatycku

Kaszę jaglaną można jeść na tysiąc sposobów. Dziś wersja z krewetkami koktajlowymi i ciecierzycą w azjatyckich smakach. Wystarczy zrobić większą porcję i zabrać ze sobą do pracy. Tu przepis jak przygotować kaszę jaglaną na sypko.

kasza jaglana z krewetkami

Kasza jaglana z krewetkami po azjatycku

składniki na 2-3 porcje:

  • 150g suchej kaszy jaglanej (ugotowanej na sypko)
  • 150g małych krewetek
  • puszka ciecierzycy
  • 1 marchewka
  • 100ml sosu azjatyckiego (słodki z chili)
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka siekanej pietruszki
  • sól

przygotowanie:

Kaszę gotuję na sypko.

Marchewkę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach.

Wrzucam na patelnię krewetki, odsączoną ciecierzycę, startą marchewkę, sos azjatycki, koncentrat i sos sojowy. Podgrzewam wszystko kilka chwil. Dodaję kaszę jaglaną, mieszam dokładnie, posypuję pietruszką.

kasza jaglana z krewetkami

Zainspiruj się kaszą! III edycja

One thought on “Kasza jaglana z krewetkami po azjatycku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *