Kanapka z pastą jajeczną

Zbliżają się święta, wiosna rozkwita…Na talerz wjeżdża chrupiąca ciabata z pastą jajeczną ze świeżym szpinakiem i rukolą. Cudowna kanapka na postne śniadanie.

Kanapka z pastą jajeczną

składniki na 2 porcje:

pasta:

  • 4 jajka
  • 3-4 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 200g świeżego szpinaku
  • szczypta chili
  • sól, pieprz
  • ciabaty
  • rukola

przygotowanie:

Jajka gotuję na twardo. Siekam w kostkę.

szpinak blanszuję na patelni, aby nie stracił koloru.

Mieszam jajka, szpinak, jogurt, majonez, doprawiam solą, pieprzem, papryką chili.

Podaję w świeżej ciabacie z rukolą.

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

No Comments

Leave a Comment