Jajka z kawiorem

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć eleganckich jajek z czerwonym kawiorem. Dla smakoszy to prawdziwy rarytas. Pamiętajcie, że oryginalny kawior nie kosztuje 5 czy 10 zł. Za słoiczek lub puszkę o wadze 140g zapłacicie ok 40 zł. Kupcie koniecznie i zaserwujcie swoim gościom naprawdę luksusową przystawkę. Potraktujcie ich wyjątkowo, jak w najlepszej restauracji.

jajka z kawiorem

Jajka z kawiorem

składniki:

  • jajka
  • kilka łyżek majonezu
  • czerwony kawior
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Ugotowane jajka na twardo obieram ze skorupek, kroję na pół. Łyżeczką nakładam trochę majonezu na jajko a następnie pół łyżeczki kawioru.

Całość układam na liściach sałaty i serwuję porcje dla każdego z osobna.

jajka z kawiorem

 

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *