Jajka w skorupkach z awokado

Uwielbiam jajka w każdej postaci. Ta jest szczególnie ciekawa bo to jajka na twardo z awokado i orzeszkami zapakowane w skorupki. Pięknie się prezentują, dlatego przygotujcie je na Wielkanoc. A tu druga propozycja – jajka w skorupkach po polsku.

jajka w skorupkach z awokado

Jajka w skorupkach z awokado

składniki:

  • 4 jajka
  • ½ awokado
  • 1 łyżka siekanych orzeszków ziemnych / pistacji
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 2 łyżeczki majonezu / jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Ugotowane jajka na twardo obieram ze skorupek tak, aby 2/3 skorupki pozostało w całości. Jajko wydłubuję z środka, siekam drobno. Awokado rozgniatam widelcem, dodaję do jajka. Dorzucam resztę składników, doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszam i nadziewam skorupki jajek.

Przystrajam orzeszkami. Schładzam 30 minut w lodówce.

jajka w skorupkach z awokado

Wielkanocne Smaki - edycja VBezglutenowa Wielkanoc

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *