Jajka w skorupkach po polsku

No i są jajka po polsku. A dlaczego po polsku? Bo mają takie składniki, które są wpisane w kuchnię polską – cebula, korniszony i chrzan. Bardzo smaczne i w dodatku piękne. Wam też się spodobają! Wesołych Świąt!

jajka w skorupkach po polsku

Jajka w skorupkach po polsku

składniki:

  • 4 jajka
  • 3 korniszony
  • ¼ czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżeczki majonezu / jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka siekanej pietruszki
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Ugotowane jajka na twardo obieram ze skorupek tak, aby 2/3 skorupki pozostało w całości. Jajko wydłubuję z środka, siekam drobno. Cebulę i korniszony kroję drobno, dodaję do jajek. Dorzucam resztę składników, doprawiam solą, pieprzem. Mieszam i nadziewam skorupki jajek.

Przystrajam pietruszką. Schładzam 30 minut w lodówce.

jajka w skorupkach po polsku

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

3 komentarze

  • Lena 29 marca 2015 at 14:23

    Bardzo fajny pomysł. Muszę wykorzyać Twój pomysł w tym roku na moim stole:)

    Reply
  • naleśniki przepis 5 kwietnia 2015 at 22:49

    bardzo fajny przepis a i wygląda pysznie 🙂

    Reply

Leave a Comment