Jajka na Halloween

W internecie krąży wiele pomysłów na halloweenowe jedzenie. Bywa czasem tak drastyczne i krwawe, że od samego patrzenia robi się źle -ciasto w formie mózgu, makaron glizdy, paluchy z pazurami. Ja prezentuję dziś delikatną wersję przekąski na Halloween – jajka z pajączkami. Przed samym jedzeniem warto doprawić jajka solą i pieprzem, majonezem lub pastą rybną.

jajka na halloween

Jajka na Halloween z pająkami

składniki:

  • 2 jajka
  • 3-4 czarne oliwki

przygotowanie:

Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na pół.

Oliwki kroję na pół, jedną połówkę układam na jajku jako korpus pająka a z drugiej połówki robię nóżki, czyli kroję na cienkie paseczki i układam na jajku.

jajka na halloween

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

3 komentarze

  • Maggie 29 października 2013 at 14:05

    Strrrrasznie fajny pomysl 🙂

    Reply
  • dusia 30 października 2013 at 12:01

    też zrobiłam 🙂 ale pająki mają 4 pary odnóży

    Reply
    • shabbyeat 30 października 2013 at 12:10

      moje są po przejściach 🙂 ale też straszą 🙂
      pozdrawiam dusiową kuchnię i inne blogerki 🙂

      Reply

Leave a Comment