Jajecznica z łososiem

Rewelacyjne połączenie, na grzance lub z talerza, jednym słowem pyszne śniadanie na Wielki Piątek.

jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem

składniki na 2-3 osoby:

  • 5 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 100g wędzonego łososia (filet)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • dodatki: ciabatta lub inne pieczywo na grzanki

przygotowanie:

Łososia rozdrabniam widelcem.

Rozgrzewam patelnię na małym ogniu i rozpuszczam masło, dodaję jajka. Mieszam delikatnie, aby powstawały ścięte kawałki. Po ok. 2 minutach dodaję łososia i szczypiorek (zostawiam ok.1 łyżeczkę na udekorowanie grzanek), doprawiam pieprzem. Delikatnie mieszam i zdejmuję z ognia.

W piekarniku lub w tosterze opiekam kromki chleba, smaruję masłem i nakładam jajecznicę na grzanki. Posypuję na wierzch szczypiorkiem.

jecznica z łososiem i szczypiorkiem

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *