Jabłka z czereśniami pod kruszonką

Przepyszny i szybki deser dla każdego. Jabłka z czereśniami pod kruszonką to super pomysł na błyskawiczny deser. Do tego przepisu polecam dodać wiśnie, brzoskwinie lub śliwki. Będzie równie pyszny!

jabłka z czereśniami pod kruszonką

Jabłka z czereśniami pod kruszonką

składniki (na 2 formy ok.15cm x 15cm):

  • 2-3 kwaśne jabłka
  • 250 g czereśni / wiśni
  • 80g mąki
  • 40g cukru pudru
  • 40g masła

jabłka czereśniami pod kruszonką

przygotowanie:

Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, kroję w kostkę. Z czereśni usuwam pestki i dodaję do jabłek. Owoce układam do naczynia żaroodpornego.

Mąkę przesiewam z cukrem dodaję masło, wyrabiam palcami aż powstanie kruszonka.

Posypuję nią owoce.

Wstawiam do rozgrzanego piekarnika do 1900C na 30 minut.

jabłka czereśniami pod kruszonką

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *