Grzanki z camembertem i żurawiną

W lodówce, intensywnym zapachem, przypomina o sobie francuski ser camembert. W szufladzie gnieżdżą się orzechy i żurawina, a w chlebaku zalega 2-dniowa bagietka. Wszystko w sam raz na pyszną przekąskę. Chrupnijcie sobie francuską grzankę.

grzanki z camembertem i żurawiną

Grzanki z camembertem i żurawiną

składniki:

  • kilka kromek bagietki / ciabaty
  • 100g sera camembert
  • garść suszonej żurawiny
  • garść orzechów włoskich (łuskanych)
  • miód

przygotowanie:

Na pieczywo układam plastry sera camembert, żurawinę i pokruszone orzechy.

Wkładam do rozgrzanego piekarnika (200oC) na 3-4 minuty.

Grzanki smaruję pastą oliwkową, układam pomidory i podaję.

Gotowe grzanki można polać odrobiną miodu.

grzanki z camembertem i żurawinągrzanki z serem camembert i żurawiną

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 komentarze

  • Michał 22 października 2014 at 08:45

    Pomysł super. Lubię takie grzanki, szczególnie pasuje mi połączenie sera z orzechami. Pyszności!

    Reply
  • shabbyeat 22 października 2014 at 09:12

    tak! ser orzechy – połączenie doskonałe, jeszcze z dodatkiem słodkich żurawin i miodu – mniam!

    Reply

Leave a Comment