Dip szczypiorkowy

Majówka! Tak! Musi być jakiś pyszny sosik do mięsa, sałatek i pieczonych ziemniaczków. Proponuję wyjątkowo prostą kompozycję: jogurt grecki ze szczypiorkiem. Pycha!

dip szczypiorkowy

Dip szczypiorkowy

składniki:

  • 200g jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól

przygotowanie:

Czosnek wyciskam, szczypiorek siekam. Wszystkie składniki dodaję do jogurtu i dokładnie mieszam. Schładzam w lodówce przed podaniem.

Podaję z grillowanym mięsem, pieczonymi ziemniakami lub polewam świeże warzywa.

 dip szczypiorkowy

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *