Dip paprykowy

Spotkanie ze znajomymi, dobry film lub mecz to dobra okazja do przygotowania pysznych dipów. Idealnie pasują do warzyw, nachosów lub bagietki. Pierwsza propozycja to dip paprykowy na bazie serka śmietankowego i drobno siekanej papryki. Jak każdy dip prosty do zrobienia, nawet w ostatniej chwili.

dip paprykowy

Dip paprykowy

składniki:

  • 150 g serka śmietankowego
  • 100 ml śmietanki 18%
  • pół papryki czerwonej
  • 3 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej
  • szczypta chilli
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Paprykę kroję w drobną kosteczkę.

Serek mieszam ze śmietanką i przyprawami, mieszam dokładnie i na koniec dodaję pokrojoną paprykę. Gotowy dip paprykowy wstawiam do lodówki na min 30 minut przed podaniem.

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

No Comments

Leave a Comment