Czosnkowy bób z kaparami

Doczekałam się! Bób na straganach, temperatura ok. 30 stopni, jednym słowem nadeszło lato. Pierwsza bobowa propozycja z kaparami a niebawem kolejne.

bób z kaparami

Czosnkowy bób z kaparami

składniki:

  • 0,5kg bobu
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pieprz

przygotowanie:

Bób wkładam do zimnej osolonej wody i gotuję tak, aby był lekko chrupiący. Studzę pod zimną wodą i obieram ze skórek.

Obrany bób łączę z kaparami, wyciśniętym czosnkiem, majonezem i jogurtem. Doprawiam pieprzem, mieszam i gotowe.

bób z kaparami

One thought on “Czosnkowy bób z kaparami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *