Czekolada z likierem Cointreau

Za oknem siarczysty mróz, ale ja się nie daję. Wam też polecam rozgrzać się gorącą czekoladą z likierem pomarańczowym Cointreau. Do wiosny jeszcze bardzo daleko, więc trzeba się jakoś ratować. Jeśli nie musicie wychodzić z domu to siedźcie pod kocykiem z cudowną rozgrzewającą czekoladą. A może zaserwujecie swoim ukochanym pyszną czekoladę na Walentynki?czekolada z likierem cointreau

Czekolada z likierem Cointreau

składniki na 2 porcje:

  • 500ml mleka
  • 100g czekolady gorzkiej
  • 30g czekolady mlecznej
  • 60ml likieru pomarańczowego Cointreau

przygotowanie:

Mleko podgrzewam wraz z czekoladą aż do całkowitego rozpuszczenia.

Do gorącej czekolady dolewam likier, mieszam, przelewam do kubka i gotowe.

czekolada z likierem cointreau

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *