Ciasto francuskie z szynką i camembertem

Śniadanie, dobry film, mecz lub po prostu chęć zjedzenia czegoś szybkiego i smacznego to powody do przygotowania ciasta francuskiego z szynką i serem camembert. Ciasto francuskie pasuje do wszystkiego, więc możecie w nie zawinąć dosłownie każdy składnik – to co macie akurat w lodówce.

ciasto francuskie z szynką i camembertem

Ciasto francuskie z szynką i camembertem

składniki:

  • 1 ciasto francuskie
  • ok. 8 plastrów szynki
  • 1 camembert

przygotowanie:

Rozgrzewam piekarnik do 190oC.

Ciasto rozkładam i przecinam na pół, tworzę z niego 2 prostokąty.

Na środku ciasta układam plastry szynki oraz pokrojony w plasterki camembert.

Zawijam brzegi do środka a końcówki podwijam i zgniatam widelcem. Wierch ciasta nacinam lekko nożykiem w kratkę.

Wstawiam ciasta do piekarnika na 25 minut (aż będą złociste).

ciasto francuskie z szynką i camembertem

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

One Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *