Chlebek naan z mozzarellą i pomidorami

Chlebek naan stanowi świetną bazę do różnych dań. Możemy go nadziać, zapiec z dodatkami lub maczać w dipach. Dziś wersja zapiekana z mozzarellą, pomidorami i świeżym szpinakiem – idealnie na śniadanie.

chlebek naan z mozzarellą i pomidorami

Chlebek naan z mozzarellą i pomidorami

składniki:

  • chlebki naan
  • ser mozzarella
  • pomidor
  • świeży szpinak
  • oliwa czosnkowa
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Chlebki naan piekę wg mojego przepisu (można użyć gotowych).

Na chlebku układam plastry mozzarelli i pomidora. Zapiekam przez 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 200oC. Po wyjęciu układam liście szpinaku.

Przed podaniem polewam oliwą smakową (lub zwykłą), doprawiam solą i pieprzem.

Wegetariańskie Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *