Cezar wrap

Wrapy, tortille, placki… jak zwał tak zwał. Najważniejsze, że są pyszne z wieloma dodatkami. Ja tortille napakowałam kurczakiem, sałatą, jajkiem i parmezanem, czyli składnikami sałatki cezar. Wspaniale smakuje o każdej porze dnia. To również doskonała odmiana dla codziennych kanapek lub drugiego śniadania do szkoły.

cezar wrap

Cezar wrap

składniki:

  • 4 placki tortilli
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 4 jajka
  • sałata
  • parmezan

 

sos:

  • majonez
  • 1 łyżka musztardy
  • oliwa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól, pieprz

przygotowanie:

Piersi z kurczaka grilluję i kroję w mniejsze paski. Jajka gotuję na twardo.

5 łyżek majonezu łączę oliwą i majonezem, następnie dodaję wyciśnięty czosnek, paprykę, sól i pieprz.

Tortille smaruję majonezem, układam sałatę, kurczaka, plastry jajka, ścieram parmezan i polewam sosem. Zawijam ścisło, kroję na pół i podaję.

Jeśli wrapy szykuję na drugie śniadanie dla dziecka lub na podróż pakuję w papier śniadaniowy lub folię aluminiową.

cezar wrap

ZapiszZapisz

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *