Borówki w czekoladzie

Pamiętacie pyszne  śliwki w czekoladzie? Przyszedł czas na owoc sezonowy – borówkę amerykańską w cudownej czekoladzie. Myślę, że większość z was będzie zaskoczona tym niezwykle prostym przepisem. Z pewnością jeszcze takiej wersji czekoladek nie jedliście.

borówki w czekoladzie

Borówki w czekoladzie

składniki:

  • 80g borówek
  • 80 g czekolady (pól na pół gorzkiej i mlecznej)

przygotowanie:

Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, wrzucam borówki do czekolady, dokładnie obtaczam i łyżeczką nabieram po kilka borówek.

Układam na matę silikonową lub papier do pieczenia w równych odstępach.

Wstawiam do lodówki  i schładzam je ok. 30 minut.

Po wyjęciu jeść od razu (chyba nie muszę mówić, bo i tak szybko znikną).

borówki w czekoladzie

 

borówki w czekoladzie

ZapiszZapisz

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *