Biała kiełbasa z jajkami

Wielkanocne śniadanie już bardzo blisko, dlatego przedstawiam prostą propozycję podania białej kiełbaski i jajek z chrzanem i majonezem. Nic skomplikowanego. Wystarczy ładnie ułożyć wszystkie składniki na talerzu i od razu człowiek robi się głodny. Myślę, że gościom również się spodoba, jak dostaną takie mini porcje gotowe na talerzu.

biała kiełbasa z jajkami

Biała kiełbasa z jajkami

składniki:

  • jajka
  • kilka białych kiełbasek
  • sałata
  • szczypiorek
  • majonez
  • chrzan

przygotowanie:

Kiełbaski gotuję ok. 20 minut (w wodzie lub wykorzystuję te, które gotowaliśmy do białego barszczu). Jajka gotuję na twardo.

Wystudzoną kiełbaskę kroję w plasterki, jajka obieram ze skorupek i kroję na pół.

Układam wszystko na talerzu, przystrajam sałatą, szczypiorem. Na jajka wykładam po pół łyżeczki majonezu i chrzanu.

biała kiełbasa z jajkami

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *