Awokado z mozzarellą

Coś lekkiego, zdrowego i bardzo smacznego. Może być na śniadanie, lunch lub jako sałatka na przyjęcie. Świetnie również pasuje do grillowanych mięs. Awokado z mozzarellą i sosem balsamicznym to prosta a zarazem efektowna propozycja na wiele okazji.

awokado z mozzarellą

Awokado z mozzarellą

składniki:

  • 2 kulki mozzarelli
  • dojrzałe awokado
  • sos balsamiczny

przygotowanie:

Awokado obieram ze skóry, kroję na pół a następnie w plastry. Ser również kroję w plastry.

Na talerzu układam na przemian awokado z mozzarellą i polewam sosem balsamicznym.

awokado z mozzarellą

Share this...
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

1 Comment

  • Loreta 12 stycznia 2014 at 10:05

    Uwielbiam awokado, dlatego cieszę się z każdej nowej inspiracji z jego udziałem. A Twoje danie hmmm przystawka/sałatka jak zwał tak zwał wygląda pysznie! 🙂

    Reply

Leave a Comment